Bassäng, eller vad?

Hör och häpna så regnade det i morse. Blev lite osäker om det skulle bli utgrävning men åkte på vinst och förlust de sex kilometrarna till Västergarn. Och visst  var folk där, med regnkläder och gummistövlar. Vi  traskade till hembygdsgården och sorterade lite (lite!) fynd när regnet öste ned som värst. Försökte även att sortera upp keramiken i olika tidsperioder. Hmmm, inte alltid lätt det där med kornighet, glasering och mönster.

Senare på eftermiddagen kom Tv teamet från Västerdalarna och slog lovarna i fynden. De ville veta allt om gropar, keramiken, bronset och järnet. Johan och Maggan pratade och visade runt. Jag travade nöjt efter och undvek mycket noga att inte falla i någon grop. Ett av schakten har visat sig innehålla en bassäng av något slag. Har här varit turkiskt medeltida bad? Nej, hellre skinnberedning eller måhända beredning för fisktran. Bassängen är inte stor, att den skulle vara ett badkar för människa är något osannolikt då djupet endast är cirka en decimeter. Nu ska jag äta min munk...så det så.

Bassäng från medeltiden med Johan bredvid sig.

Tv team från Västerdalarna undersöker Västergarns utgrävningar. Vackert föremål från medeltiden som återfunnits i Västergarn,  Vackert föremål från medeltiden. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0